Veel gestelde vragen over

 

Abonnementen

 

Welke abonnementen kan ik afsluiten

 U kunt bij ons een abonnement voor reiniging, bloemenservice en/of een grafbeplantinf afsluiten of een combinatie hiervan. 

 

Kan ik ook een graf laten reinigen zonder een abonnement af te sluiten

 U kunt ook eenmalig een graf door ons laten reinigen zonder een abonnement af te sluiten. 


Wordt een abonnement na een jaar stilzwijgend verlengd

 Een abonnement wordt afgesloten voor een jaar. Deze loopt van rechtswege af. Voordat het abonnement afloopt, sturen wij een bericht of u wilt verlengen. Als u geen verlenging van het abonnement wilt, stopt deze vanzelf.


Kan ik verschillende abonnementen combineren

 U kunt verschillende abonnementen combineren. Bijvoorbeeld een reiniging abonnement met een bloemen abonnement. 


Kan ik een abonnement voor meerdere jaren afsluiten

 Op dit moment kan dit nog niet. Hier zijn wij mee bezig. Mogelijk dat we medio 2021 hier meer duidelijkheid over kunnen geven. 


Kan ik korting ontvangen op het afsluiten van een abonnement

 U ontvangt een welkomskorting van 10% op een onderhoudsabonnement. Wanneer u meerdere abonnementen afsluit zijn hogere kortingen van toepassing.Grafbloemenservice

Wat is een grafbloemenservice

Wij plaatsen op een door u aangegeven specifieke datum bloemen op of in een bijgeleverde kunsstof urnvaas naast een graf

 
Wat bedragen de plaatsingskosten

Plaatsing van bloemen op een graf op een begraafplaats in de vier regio's is gratis. Op Texel bedragen de plaatsingskosten € 12,50. Op de aanwezigheidsdata of in combinatie met een onderhoudsabonnement is plaatsing of bezorging gratis op Texel gratis.

 
Ik wil liever de bloemen zelf naar het graf brengen

Wij bezorgen ook bloemen aan een huisadres in de vier regio's. Bezorging is gratis.

 
Is een rouwlint met tekst aan een boeket mogelijk

U kunt een lint met een bedrukte tekst bij ons bestellen. Deze wordt aan het boeket bevestigd. Er is keuze uit diverse kleuren lint.

 
Kunnen bestelde bloemen in een vaas worden gezet

Indien er geen urnvaas bij het graf aanwezig is, leveren wij gratis een kunststof urnvaas mee. De kleur van de urnvaas is groen.

 
Wie maakt de grafboeketten en rouwwerk

Marene is een specialist in rouwwerk en maakt de boeketten en het rouwwerk.

 
Wie bezorgen of plaatsen de boeketten en het rouwwerk

Dat doen wij zelf binnen de vier regio's. Wij besteden de bezorging en plaatsing niet uit.

 
Kan ik ook een foto krijgen van de geleverde bloemen

Indien gewenst kunnen een foto sturen naar de persoon die de bestelling heeft verricht.ondersteuning / begeleiding grafbezoek

Ik woon niet in één van de vier regio's. Kan ik deze service afnemen

Ons dienstgebied zijn de regio Kop van Noord-Holland, West-Friesland en Noord- en Midden Kennemerland. Onze service geldt alleen voor deze regio's.

 
Ik heb eigen vervoer dus ik heb geen vervoersbehoefte

Onze vervoersdienst is een extra service. U hoeft deze niet af te nemen. Wij kunnen bijvoorbeeld ook bij de begraafplaats afspreken.

 
Ik heb een WMO taxipas of een OV pas

Deze passen kunt u helaas niet bij ons gebruiken. U kunt zich eventueel wel naar de begraafplaats laten rijden via een taxi met een WMO taxipas.

 
Is een bezoek aan een graf buiten de regio's mogelijk

Ons dienstgebied zijn de regio Kop van Noord-Holland, West-Friesland en Noord- en Midden Kennemerland. Onze service geldt alleen voor deze regio's.
Wij kunnen voor u eventueel contact opnemen met andere grafverzorgers in de desbetreffende regio die dezelfde service aanbieden.

 
Ik maak gebruik van een rolstoel. Kan deze mee worden genomen

Ja, dat is zeker mogelijk. Wij beschikken over twee soorten vervoersmiddelen. Een kleine middenklasse auto en een bedrijfsauto met laadruimte.

 
Ik wil graag nog iemand meenemen. Worden de kosten dan hoger

Bij vervoer met onze middenklasse auot geldt het tarief voor een grafbezoek voor maximaal 2 personen. U kunt kosteloos iemand meenemen.
Het tarief blijft hetzelfde.
tijdelijke grafbedekking

Wat is een tijdelijke grafbedekking

Een tijdelijke grafbedekking is een bedekking en/of omranding van een graf gedurende de periode dat er nog geen definitief grafmonument op een graf is geplaatst. Deze tijdelijke grafbedekking kan door ons worden geplaatst.

 
Waar bestaat een tijdelijke grafbedekking uit

Dat verschilt van wens tot mens. U heeft bij ons keuze uit verschillende natuurlijke en/of harde materialen. De meeste materialen kunnen worden gehuurd zodat de prijs laag gehouden kan worden.

 
Wie zorgt voor de tijdige verwijdering van de tijdelijke grafbedekking

Wij zorgen dat de tijdelijke grafbedekking wordt geplaatst en deze ook tijdig wordt verwijderd. Er wordt door ons altijd contact gelegd met het bedrijf dat het definitieve grafmonument plaats over de plaatsingsdatum.

 
Welke materialen kan ik huren en voor welke periode

U kunt bij ons de volgende materialen voor een tijdelijk grafmonument huren: buxushaagjes, stalen omranding, manden met bloemen, grind, boomschors, worteldoek, et cetera. De huurperiode is maximaal 1 jaar. De huurvoorwaarde is dat wij de materialen zelf plaatsen.betalingen

Op welke manieren kan ik betalen

U kunt bij ons betalen via Ideal of creditcard of door rechtstreeks over te maken op ons rekeningnummer.
Wij beschikken over een mobiel betaalapparaat zodat ook mobiel kan worden afgerekend. U kunt ook per maand betalen via automatische incasso

 

Wanneer vindt er een betaalmoment plaats

Er vindt een betaalmoment plaats wanneer u akkoord hebt gegeven op de toegezonden offerte en de werkzaamheden zijn uitgevoerd behalve wanneer u kiest voor betaling per maand via automatische incasso

 
Ontvang ik een factuur en op welke manier

U ontvangt na de betaling via Ideal of creditcard een betaalbevestiging en u ontvangt ook een factuur waarin de kosten zijn gespecificeerd. Dit factuur wordt digitaal toegezonden.  


Kan ik contant betalen voor een dienst of service

Indien het niet mogelijk is dat u via Ideal, bankovermaking of via creditcard kunt betalen, kan contant worden afgerekend.Extra toeslag buiten de aanwezigheidsdagen

Wat wordt er bij grafverzorging op Texel bedoeld met 'aanwezigheidsdata'

Dit zijn de vastgestelde data dat wij op Texel aanwezig zijn om verzorging en/of onderhoud te plegen aan diverse grafmonumenten.  De vastgestelde data voor 2021 zijn: dinsdag 19 januari 2021, donderdag 18 maart 2021, dinsdag 27 april 2021, dinsdag 25 mei 2021, woensdag 8 september 2021, maandag 18 oktober 2021, woensdag 15 december 2021


Waarom geldt er voor de bloemenservice en grafbezoek een toeslag van € 12,50 voor Texel

Wij zijn een klein bedrijf, gevestigd in Den Helder. Al onze tarieven zijn inclusief Btw,  reis- plaatsings- en bezorgkosten. Alleen voor de bloemen- en grafbezoekservice vragen wij een extra toeslag van € 12,50. Dit in verband met de overtochtkosten en extra reistijd. Deze extra toeslag geldt niet op de aanwezigheidsdata. Op deze dagen zijn wij namelijk al op Texel aanwezig en vragen wij deze extra toeslag niet.


Op welke begraafplaatsen is Grafverzorging Noordkop actief?

Wij zijn op de volgende begraafplaatsen actief: Aartswoud, Akersloot, Alkmaar, Andijk, Anna Paulowna, Barsingerhorn, Bergen, Beverwijk, Blokker, Bovenkarspel, Breezand, Broek op Langedijk, Burgerbrug, Callantsoog, Castricum, Catrijp, De Rijp, De Waal, Den Burg, Den Helder, Den Hoorn, Dirkshorn, Driehuizen, Eenigenburg, Egmond aan den Hoef, Egmond aan Zee, Enkhuizen, Graft, Grootschermer, Hauwert, Heemskerk, Heerhugowaard, Heiloo, Hippolytushoef, Hoogkarspel, Hoorn, Koedijk, Kolhorn, Krabbendam, Lambertschaag, Markenbinnen, Medemblik, Middenmeer, Midwoud, Nieuwe Niedorp, Oosterland, Oost, Opperdoes, Oterleek, Oudkarspel, Oudorp, Petten, Schagen, Schermerhorn, Schoorl, Sint Maarten, Sint Maartensbrug, Spanbroek, Stompetoren, ‘t Zand, Tuitjenhorn, Twisk, Uitgeest, Ursem, Veenhuizen, Velsen-Noord, Waarland, Warmenhuizen, Wervershoof, Westerland, West-Graftdijk, Westwoud, Wieringerwaard, Wijk aan Zee, Winkel, Zuid-Scharwoude en ZuidschermerNieuws uit de regio


Terug naar overzicht

04-01-2021

Natuurbegraafplaats nabij Alkmaar

Het aantal natuurbegravingen verdubbelt ongeveer elke twee jaar en dat is ook te zien in het aantal locaties. Sinds kort heeft ook Noord-Holland een natuurbegraafplaats ten noorden van Alkmaar en daarmee staat het aantal natuurbegraafplaatsen in Nederland op 18.

Steeds vaker kiezen mensen voor deze vorm van begraven, wat deels te maken heeft met de bewustwording met betrekking tot duurzaamheid, maar ook de eeuwige grafrust. De graven in de natuur worden nooit geruimd en dit is voor veel mensen een prettig idee.

Wat houdt dit in voor de uitvaart als u kiest voor een natuurbegrafenis?
U dient bijvoorbeeld te kiezen voor een kist of ander omhulsel van materiaal dat afbreekbaar is door de natuur. Ook dient de kleding van de overledene van makkelijk afbreekbare materialen te bestaan.

Voor de afscheidsdienst, waarin u samen met de andere nabestaanden afscheid neemt van uw dierbare, heeft deze vorm geen gevolgen. Het afscheid kan op elke locatie en in elke vorm georganiseerd worden. In het klein, in het groot, voor of na de begrafenis.

Na de afscheidsdienst kan de rouwwagen vertrekken, met of zonder uw aanwezigheid, naar de natuurbegraafplaats. Na de begrafenis krijgt u de GPS coördinaten van de locatie van het graf van uw dierbare. Het plaatsen van een monument of gedenkteken is op de meeste natuurbegraafplaatsen niet toegestaan in verband met de natuurlijke omgeving en het aanzicht.
Sinds kort is de natuurbegraafplaats Geestmerloo geopend.
Hier is de mogelijkheid tot een graf in de natuur, een eeuwig graf in het natuurgebied Geestmerambacht nabij Alkmaar.
Het gebied is nog volop in ontwikkeling. Op dit moment word er hard gewerkt aan een aula om op die locatie een afscheidsdienst te kunnen houden voorafgaand aan de natuurbegraafplaats.

Wilt u meer weten over natuurbegraven? Ik kom graag eens bij u langs voor de mogelijkheden. Bel 06-55397588 of mail naar info@carolavriend.nlTerug naar overzicht