Welkom op onze website 

Hoogstwaarschijnlijk bent u op onze website gekomen omdat u op zoek bent naar grafverzorging in de regio Kop van Noord-Holland, West-Friesland of Noord- en Midden Kennemerland of u bent op zoek naar een op maat gemaakt persoonlijk en bijzonder rouwwerk. Wij heten u hartelijk welkom op onze website waar u mogelijk de informatie vindt waar u naar op zoekt bent. Mocht u de informatie niet hebben gevonden of u wilt meer informatie over een van onze diensten, dan kunt u ons 24/7 dag bereiken via ons contactformulier, emailadres, Facebookpagina, Whatsapp en binnenkort ook via Twitter. Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9 uur 's morgens tot 5 uur 's avonds en op zaterdag van 10 uur s morgens tot 2 uur 's middags. Voor rouwwerk zijn wij ook 's avonds en in het weekend bereikbaar.

 

Grafverzorging Noordkop ontzorgt

Grafverzorging Noordkop neemt gedeeltelijk of geheel de zorg voor een graf van u over in de hierboven genoemde regio's. Wij bieden verschillende diensten aan op abonnementsbasis. Wilt u eenmalig van onze diensten gebruik maken, dan kan dat natuurlijk ook. Op onze website hebben we getracht het voor u zo overzichtelijk mogelijk te maken wat de grafverzorgingsmogelijkheden zijn. Alle diensten zijn op maat te maken en ook met elkaar te combineren. Door meerdere diensten te combineren zijn meerdere kortingen mogelijk. Sommige abonnementen als grafreiniging, bloemenservice en een plus-abonnement zijn per maand te betalen. Grafverzorging Noordkop is in deze vier regio's hierin uniek. 

Wanneer u een grafverzorging abonnement afsluit van minimaal 1 jaar, ontvangt u altijd een welkomskorting van 10%. Neemt u langer dan 1 jaar diensten van ons af, dan ontvangt u bovenop uw (staffel)kortingen nog eens extra korting. Wij informeren u hier graag over. Onze diensten voor de eerder genoemde regio's zijn: 


Schoonmaken van een graf

Wij maken een grafmonument geheel handmatig schoon, zonder gebruik te maken van schuurmiddelen of (hoge druk) machines.

Indien er op het graf kleine struik of plant aanwezig is, wordt deze licht gesnoeid. Na het schoffelen en aanharken en het afvoeren van het afval wordt een foto gemaakt en op verzoek naar de opdrachtgever toegestuurd.Tarief: v.a. € 55,00 eenmalig / per jaar

Betaling per maand mogelijk

(Nieuwe) aanplant van grafbeplanting

Bij het uitzoeken van planten en bloemen voor een graf is het goed om stil te staan bij zaken als zon en schaduw, winterhardheid, verzorging en onderhoud. Kiest u bijvoorbeeld voor een snelgroeiende bodembedekking, dan kan dit op den duur leiden tot overwoekering indien dit niet tijdig wordt gesnoeid. Het gedeeltelijke of geheel aanplanten en/of aanleggen van een graf met struiken, bloemen, perkplanten, grind, etc. behoort ook tot onze diensten.

Tarief: op offertebasis

Betaling per maand mogelijk

ondersteuning bij een grafbezoek ondersteuning en vervoer binnen de regio's op offertebasis


Ondersteuning / begeleiding grafbezoek

Bent u slechter ter been geworden en heeft u extra ondersteuning nodig of vindt u het prettig dat er iemand met u meegaat naar het graf van uw dierbare?

Wij bieden tegen een vast uurtarief begeleiding, ondersteuning en vervoer naar een graf in de regio Noordkop. Onze tarieven zijn inclusief vervoerskosten. U kunt van uw huisadres worden gehaald en naar elke gedenkplaats in de regio worden gebracht. Een (regio) taxipas is bij ons helaas niet geldig.

Tarief: op offertebasis

Betaling per maand niet mogelijk

bijwerken van een grafinscriptie op basis van een offerte


Lakken van een inscriptie

Weersomstandigheden zoals regen, wind, zon en vorst kunnen er toe bijdragen dat de lak in of op de inscriptie gedeeltelijk of geheel kan loslaten met als gevolg dat deze minder of geheel onleesbaar wordt. 

Wij kunnen een gedeelte van de inscriptie opnieuw inverven of  de inscriptie van een nieuwe laklaag voorzien. De inscriptie wordt altijd met speciale verf handmatig ingelakt.
Tarief: op offertebasis

Betaling per maand niet mogelijk

snoeien van een heg en struiken, aanvullen van grind, vervangen van tuinaarde


Bijhouden van groen en bloem

Wilt u alleen het groen laten onderhouden, dan kunt u hier een abonnement voor afsluiten. Afhankelijk van het afgesloten abonnement zorgen wij een of meerdere keren per jaar voor het snoeien van groen, aanvullen van aarde en voeding en het verwijderen van oude bloemen, struiken en planten van het graf. Het onkruid dat rondom de beplanting is ontstaan wordt door ons ook verwijderd. Uiteraard zorgen wij ook voor de afvoer van het afval . Een groenonderhoud-abonnement is in combinatie mogelijk voordeliger. Dit abonnement valt namelijk onder een plus-abonnement en kost € 25,00 per jaar.
Tarief: v.a. € 40,00 eenmalig / per jaar

Betaling per maand mogelijk

vervaardigen en gratis bezorgen van rouwstukken binnen de regio's vanaf € ..


Creëren en bezorgen van rouwbloemen

Rouwwerk Noordkop is een onderdeel van Grafverzorging Noordkop, gevestigd in Den Helder en is gespecialiseerd in het maken van persoonlijk en bijzonder rouwwerk voor de regio Noordkop. Op de website vindt u een grote collectie rouwboeketten en rouwwerk waaruit u kunt kiezen. Zit uw boeket of rouwwerk er niet bij, dan kunnen we ook voor u een rouwwerk op maat maken. Bezorging en/of plaatsing doen wij zelf op elke lokatie in de regio Noordkop. Uiteraard is bezorging gratis. Wilt u uw wensen in alle rust kunnen bespreken, dan kunnen wij, kosteloos en vrijblijvend, bij u thuis langskomen of op een door u gewenste locatie in de regio. Uiteraard bent u ook welkom op ons adres aan de Marsdiepstraat 252 in Den Helder.

Tarief: varierend

Betaling per maand niet mogelijkWie is Grafverzorging Noordkop

Oprichter en grafverzorger • Erwin

Specialisatie • Grafreiniging, beplanting en bezorging van grafbloemen en rouwboeketten

Een graf is een plaats waar herinneringen worden opgehaald. Op het moment dat u bij een graf van uw dierbare bent, wilt u misschien liever niet bezig zijn met onderhoud van een graf maar alleen een bloemstuk neerleggen of er alleen even 'zijn'. Door verschillende oorzaken als reisafstand, tijdgebrek of lichamelijke belemmeringen, kan het ook voorkomen dat het onderhoud of verzorging van een graf niet lukt. Het resultaat kan zijn, een graf met mos, onkruid, aanslag en planten die het graf overwoekeren. Ik ontzorg u graag. Met veel zorgvuldigheid, aandacht en respect maak ik elk tot in de punten graf schoon. Doordat ik van nature zeer gedreven en perfectionistisch ben, ligt bij mij de lat hoog om het graf er weer mooi en fris uit te laten zien. Ik ben pas tevreden met het resultaat als u ook tevreden bent.

Bloemist en grafverzorger • Marene

Specialisatie • Grafbloemenservice, rouwwerk, grafbezoek en inlakken van een inscriptie

Mijn naam is Marene en mijn specialisme is rouwwerk, in alle soorten en maten. Mijn passie en liefde voor bloemen kent geen grenzen. Dat ziet u terug in mijn werk. Het leukste vind ik om grote en persoonlijke rouwwerken te maken zoals kistbedekkingen maar ook kleinere rouwstukken vind ik prachtig om te maken. Voor Grafverzorging Noordkop verzorg ik ook de grafbloemenservice. Ik creëer biedermeiers, rouwboeketten en bossen bloemen voor op of naast een graf. Naast de bloemencreaties die ik maak, verzorg ik de begeleiding en ondersteuning voor een grafbezoek in de regio Kop van Noord-Holland, West-Friesland en Noord- en Midden Kennemerland. Het inlakken van een inscriptie is een secuur werkje. Ik neem hier ook ruimschoots de tijd voor om de inscriptie er weer uit te laten zien als nieuw.
Onze nieuwe dienst 'waterservice'

Ook planten en bloemen op een graf hebben regelmatig water nodig. Zeker op warme dagen en droge zomerperioden hebben recent geplante bloemen en planten dagelijks water nodig. Andere bloemen en planten, die al langer staan en goed hebben geworteld, hebben ook regelmatig water nodig maar minder frequent dan nieuwe aanplant. 

Wat soms wordt vergeten, is dat ook in een winterperiode lange perioden van droogte kunnen voorkomen waardoor de beplanting droog kan komen te staan en u in het voorjaar de beplanting moet vervangen omdat deze onvoldoende vocht heeft gekregen. Wij kunnen deze zorg voor de begraafplaatsen in Den Helder tijdelijk of permanent uit handen nemen. 


Gaat u een periode op vakantie? Heeft u een periode even geen tijd om de bloemen en planten op het graf water te geven om welke reden dan ook? Is de afstand tussen het graf en uw woonadres net even te ver?  Voor deze situaties kunt u bij ons een waterservice afsluiten. 


Hoe werkt deze unieke waterservice voor Den Helder?

  • U sluit een kort of lang contract af voor de periode dat u bewatering voor de (nieuwe) aanplant op een graf nodig hebt.
  • Indien u dat wenst, wordt per week op de hoogte gehouden wanneer de beplanting water heeft gehad via een sms, WhatsApp of emailbericht.
  • Indien u dat wenst, wordt u op de hoogte gehouden van de staat van de beplanting
  •  Na de einddatum van het contract vervalt het contract en onze service.

Voorbeeld 1: Stel, u gaat op vakantie voor een periode van vier weken. U heeft recent nieuwe planten op een graf geplant. Deze hebben de eerste periode intensief water nodig. U sluit bij ons een waterservicecontract af voor een periode van vier weken. Wij zorgen over de periode dat u een contract met ons hebt afgesloten dat de beplanting de benodigde hoeveelheid water krijgt. Nadat u na vier weken weer terugkomt van vakantie neemt u het water geven weer over en het contract vervalt automatisch na de contractperiode. 

 

Voorbeeld 2: Stel, u heeft altijd het graf van uw echtgenoot verzorgt en de planten water gegeven. Door een (tijdelijke) lichamelijke belemmering of beperking lukt het u niet om de beplanting op zijn graf water te geven. U spreekt met ons af op welke momenten de beplanting water nodig hebben. Wij sluiten met u een contract over een door u gewenste periode. Wij zorgen dat wij de bewatering van u (gedeeltelijk) overnemen en houden u wekelijks op de hoogte van de bewatering.


Let op: Deze service geldt alleen voor de begraafplaatsen Huisduinen en Sint Jozef in Den Helder. 

Van 6 september tot en met 19 september 2021 zijn wij zelf met vakantie en kunnen over deze periode de waterservice niet uitvoeren
Grafreiniging

Wij gebruiken geen machines of schuurmiddelen om het grafmonument schoon te maken maar verwijderen handmatig aanslag en onkruid met niet agressieve biologisch afbreekbare middelen om zodoende beschadigingen aan een graf en natuur te voorkomen. Indien er op het graf kleine struiken, planten en/of bloemen aanwezig zijn, worden deze licht gesnoeid. Na het schoffelen en aanharken wordt een foto gemaakt en op verzoek naar de opdrachtgever toegestuurd.  

BASIS
graf reiniging door grafverzorging noordkop

 

Aanbevolen voor grafmonumenten van

 graniet, glas, lood, versteend hout of cortenstaal

met weinig of geen beplanting


Aantal reinigingen

1 x per jaar


Tarieven per jaar

€ 55,00


Tarieven per maand

€ 5,00

GEMIDDELD
graf reiniging door grafverzorging noordkop


Aanbevolen voor grafmonumenten van

hardsteen, lood, leisteen, kwartsiet, marmer, brons of kristalino met enige beplanting

Aantal reinigingen

2 x per jaar


Tarieven per jaar

€ 80,00

Tarieven per maand
€ 7,00

INTENSIEF
graf reiniging door grafverzorging noordkop


Aanbevolen voor grafmonumenten van

marmer, kalksteen, rvs, ruwe en zachte steensoorten met veel bloemen en/of planten

Aantal reinigingen
4 x per jaar

Tarieven per jaar
€ 160,00

Tarieven per maand
€ 15,50

Abonnement betaling per maand vindt plaats vooraf op basis van automatische incasso. Betaling per jaar vindt achteraf plaats wanneer de werkzaamheden door ons zijn uitgevoerd. Indien u een graf eenmalig wilt laten reinigen, is betaling per maand ook mogelijk.

Onze betaling per maand op basis van automatische incasso geldt voor de bloemenservice, beplanting, tijdelijke grafbedekking- en reiniging service.  

vervangen van grafbeplanting en reiniging van een graf door grafverzorging noordkop


U wilt bijvoorbeeld één keer per jaar een graf laten schoonmaken, de beplanting laten vervangen en elk jaar een boeket van 10 rozen op een voor u specifieke datum laten plaatsen in een gratis meegeleverde kunststof urnvaas naast een graf. U sluit voor deze drie diensten in totaal drie abonnementen af, die u maandelijks of per jaar betaalt. Elk abonnement sluit u af voor een periode van 1 jaar. Na 1 jaar verloopt het abonnement automatisch van rechtswege. Het abonnement wordt dus na 1 jaar niet stilzwijgend verlengd. 


 


Groenonderhoud- óf Plus-abonnement

Een haagje snoeien en bemesten, siergrind aanvullen of vervangen, de aarde van een graftuinje aanvullen of verversen, houtsnippers vervangen of aanvullen. Deze werkzaamheden vallen onder ons groenonderhoud- of Plus-abonnement. Zowel een groenonderhoudsabonnement óf een Plus-abonnement wordt afgesloten voor een periode van 1 jaar, wordt net als onze andere abonnementen niet stilzwijgend verlengd en verloopt van rechtswege. 


Het groenonderhoudsabonnement én het Plus-abonnement zijn, voor wat betreft de werkzaamheden, volledig gelijk. Het tarief van een Plus-abonnement is daarentegen lager dan een groenonderhoudsabonnement aangezien een Plus-abonnement alleen kan worden afgesloten in combinatie met een grafreiniging abonnement. Nog een bijkomend voordeel van het afsluiten van een Plus-abonnement is dat dit altijd één tarief is.


Voorbeeld: U wilt een grafreiniging abonnement 'gemiddeld' afsluiten voor een periode van 1 jaar. Dit abonnement houdt in dat het graf 2 x per jaar door ons wordt gereinigd. U wilt daarnaast ook een Plus-abonnement afsluiten voor onderhoud aan bijvoorbeeld een buxushaag,  het aanvullen van siergrind en het op peil houden van de aarde in een graftuintje. Tijdens elke grafreiniging voeren wij de werkzaamheden uit aan de buxushaag, het siergrind en de aarde in het graftuintje.  In dit voorbeeld wordt het graf 2 x per jaar gereinigd en 2 x groenonderhoud gepleegd. 

De kosten voor deze twee abonnementen zijn: Grafreiniging abonnement 'gemiddeld' € 80,00 en € 25,00 voor een Plus-abonnement = € 105,00 totaal.

  

Tarieven
Groenonderhoud

- 1 x per jaar €   40,00

- 2 x per jaar €   65,00

- 3 x per jaar €   90,00

- 4 x per jaar € 115,00


Kosten zijn inclusief BTW, materiaalkosten en

en aanrijdkosten.


Snoei- en overig tuinafval

wordt door ons direct
afgevoerd.


Tarieven
Plusabonnement

1 tarief :  € 25,00 per jaar*

* alleen af te sluiten in 

combinatie met een grafreiniging abonnement


Kosten zijn inclusief BTW, materiaalkosten
en aanrijdkosten. 


Snoei- en overig tuinafval
wordt door ons direct
afgevoerd.lakken inscriptie

Weersomstandigheden zoals regen, zon en vorst kunnen er toe bijdragen dat de lak in of op de inscriptie gedeeltelijk of geheel kan loslaten met als gevolg dat deze minder of geheel onleesbaar wordt. Wij kunnen een gedeelte van de inscriptie opnieuw verven of  de inscriptie van een nieuwe laklaag voorzien. De inscriptie wordt altijd met speciale verf handmatig gelakt. 

opnieuw inlakken van een inscriptie van een grafsteen Wist u dat...alle combinaties mogelijk zijn

U kunt verschillende abonnementen met elkaar combineren. Bijvoorbeeld een onderhoudsabonnement gecombineerd met een bloemenabonnement.
meerdere kortingen mogelijk zijn

Als u een nieuw onderhoudsabonnement afsluit, ontvangt u altijd 10% welkomskorting. Kijk voor verschillende kortingen en aanbiedingen op onze tarievenoverzichten.betaling per maand mogelijk is

Al onze onderhouds- en bloemenservice abonnementen zijn ook betaalbaar via maandelijkse automatische incasso.wij eerst met u overleggen

Geen enkele situatie is gelijk. Daarom nemen wij altijd contact met u op, om samen uw wensen door te spreken.


er handmatig wordt gereinigd

De reiniging van een grafmonument gebeurt handmatig, zonder machines, om beschadigingen te voorkomen.
u een rapportage ontvangt

Na de reiniging ontvangt u een rapportage van de werkzaamheden en één of meerdere foto's van voor en na de reiniging.


wij een inscriptie inschilderen

Door weersinvloeden en de tand des tijds kan verf in of op de belettering geheel of gedeeltelijk loslaten. Wij kunnen zorgen dat de belettering weer opnieuw wordt ingeschilderd.


u altijd achteraf betaalt

Met uitzondering van automatische incasso per maand betaalt u voor onze diensten altijd achteraf. 

Nooit vooraf.


wij gaan voor 100% tevredenheid

Wij streven naar een volle 100% tevredenheid 

van onze klanten.  Pas als u helemaal tevreden bent, zijn wij dat ook.


 


Gedicht van de maand

gedicht overleden grafverzorging noordkop

Wilt u uw gedicht op onze site laten plaatsen? Stuur uw gedicht naar info@grafverzorging-noordkop.nl. Wij zullen uw gedicht de volgende maand op onze site en onze Facebook pagina plaatsen. 


Alle tarieven op een rij

Dienst

Prijs per jaar

Betaling per maand

Contract

Korting 

Staffelkorting 

Grafreiniging eenmalig

€  55,00*

niet mogelijk

geen

nee

nee

Grafreiniging 1 x per jaar

€  55,00

€  5,00

1 jaar, stopt automatisch

ja

ja

Grafreiniging 2 x per jaar

€  80,00

€  7,00

1 jaar, stopt automatisch

ja

ja

Grafreiniging 4 x per jaar

€ 160,00

€ 15,50

1 jaar, stopt automatisch

ja

ja

Plus-abonnement

€ 25,00**

€  2,15**

1 jaar i.c.m. grafreiniging

nee

nee

Grafbloemen plaatsen

afhankelijk van product

mogelijk

1 jaar, stopt automatisch

ja

ja

Beplanting

afhankelijk van product

niet mogelijk

1 jaar of eenmalig

nee

nee

Rouwwerk

niet van toepassing

niet mogelijk

niet van toepassing

nee

nee

Grafbezoek

afhankelijk van product

niet mogelijk

mogelijk

mogelijk

niet mogelijk

Bijwerken inscriptie

afhankelijk van product

niet mogelijk

geen

nee

nee

Waterservice

niet van toepassing

niet mogelijk

alle perioden mogelijk vanaf minimaal 1 week

nee

ja

Tijdelijke grafbedekking

afhankelijk van product

mogelijk

alle perioden mogelijk vanaf minimaal 1 maand

nee

ja

Groenonderhoud 1 x per jaar

2 x per jaar

3 x per jaar

4 x per jaar

€ 40,00

€ 65,00

€ 90,00

€ 115,00

mogelijk

1 jaar, stopt automatisch

nee

nee

*afhankelijk van de staat van het graf

** alleen in combinatie met een grafreiniging abonnement