Grafreiniging

In opdracht van een particulier of bedrijf reinigt Grafverzorging Noordkop elk grafmonument,  gelegen op een gemeentelijke- of kerkelijke begraafplaats in de  regio Kop van Noord-Holland, West-Friesland en Noord - en Midden-Kennemerland.  Ons dienstgebied bestrijkt alle dorpen en steden van Den Helder tot en met Wijk aan Zee en van Hoorn tot en met Den Oever. Wij bieden reiniging aan op basis van een abonnement maar ook voor een eenmalige reiniging kunt u bij ons terecht.


Wat houdt een reiniging in?

Wij maken een graf altijd handmatig schoon. Dit doen wij met veel beleid en voorzichtigheid en gebruiken daarom nooit machines als hogedruk reinigers omdat deze schade kunnen toebrengen aan het grafmonument en belettering. Ons gereedschap is een houten / kunststof borstel en een zachte doek die geen krassen achterlaat. De reinigingsmiddelen die wij gebruiken zijn groene zeep of andere biologisch afbreekbare middelen. Het grafmonument wordt van voor naar achteren gereinigd en geen enkel deel wordt overgeslagen. Naast het graf wordt geschoffeld en aangeharkt en dode bladeren, bloemen, takken en/of andere onvolkomenheden uit grind, aarde en andere bedekkingen worden verwijderd en afgevoerd. Na de reiniging worden 1 of meerdere foto's gemaakt en naar u toegezonden via Whatsapp, Messager of Telegram.Reiniging van alle soorten graven

Uit ervaring weten wij dat geen enkel grafmonument gelijk is. Het ene graf kan sneller en sterker verontreinigen dan een andere graf. Een sterk verontreinigd graf hoeft niet persé te betekenen dat er jarenlang geen onderhoud aan is gepleegd. De snelheid van verontreiniging heeft namelijk te maken met diverse invloeden en factoren. Een grafmonument, gelegen aan de kust, krijgt regelmatig te voorduren met een harde zilte wind. Op een grafmonument, gelegen op een half schaduwplek onder een boom, zal veel blad en takken liggen die op den duur zorgen voor aanslag, schimmel et cetera.


• Particulier standaard graf

In Nederland wordt het meest gekozen voor een standaard graf. Het woord 'standaard' klinkt wellicht wat oneerbiedig echter bedoelen we hier de afmetingen van het graf mee. De afmeting van een standaard graf is ongeveer 1 meter bij 2 meter. Op het graf kan een steen horizontaal of verticaal of beiden zijn geplaatst met of zonder afdekplaat op een omranding.


• Urnmonument

Een urnmonument is over het algemeen iets minder bekend. Nabestaanden kunnen een urn laten begraven in een zogeheten urngraf. Als er op een urngraf een monument aanwezig is, kan er, net als op een algemeen grafmonument, ook vuil en aanslag terechtkomen. De afmeting van een urngraf is ongeveer de helft van een algemeen graf en kan om deze reden anders worden getarifeerd.


• Kindermonument
Het reinigen van een kindermonument, ook wel kindergraf genoemd, verrichten wij met dezelfde zorgvuldigheid als alle andere grafmonumenten. Op een kindergraf kan soms speelgoed, knuffels, lichtjes en lantaarntjes staan. Na een reiniging van een kindergraf wordt alles weer op dezelfde plaats teruggezet.


• Bijzondere- en/of oude graven
Met bijzondere graven zijn graven die wat betreft maat en vorm afwijken van de standaard graven. Te denken valt aan graven met bijvoorbeeld hekwerken, pilaren, beelden, kunstwerken, et cetera. Deze graven zijn, voor wat betreft reiniging, voor ons zeer bewerkelijk. In de meeste gevallen verzoeken nabestaanden om het gehele grafmonument op te laten knappen. Daar kunnen bijvoorbeeld ook schilderwerkzaamheden bij horen. Ook deze werkzaamheden nemen wij graag voor onze rekening. Voor reiniging of het opknappen van een bijzonder- en/of oud graf hanteren wij geen standaard tarieven maar brengen op uw verzoek een scherpe offerte uit.


• Dierengraf
Wij reinigen een graf van iemands dierbare. Dat kan een mens of een dier zijn. Wij maken hier dan ook geen onderscheid in.  Wij reinigen een dierengraf op een dierenbegraafplaats in de regio's Kop van Noord-Holland, Noord- en Midden Kennemerland en West-Friesland. Het formaat van een dierengraf is ongeveer vergelijkbaar met een urngraf. Om deze reden hanteren wij dezelfde tarieven als de reiniging van een urngraf.BASIS


GEMIDDELD


INTENSIEF

Aanbevolen voor grafmonumenten van
graniet, glas, lood, versteend hout of cortenstaal
met weinig of geen beplanting


Aantal reinigingen
1 x per jaar


Tarieven per jaar
€ 55,00


Tarieven per maand
€ 5,00

Aanbevolen voor grafmonumenten van
hardsteen, lood, leisteen, kwartsiet, marmer, brons of kristalino met enige beplanting


Aantal reinigingen
2 x per jaar


Tarieven per jaar
€ 80,00


Tarieven per maand
€ 7,00

Aanbevolen voor grafmonumenten van
marmer, kalksteen, rvs, ruwe en zachte steensoorten met veel bloemen en/of planten


Aantal reinigingen
4 x per jaar


Tarieven per jaar
€ 160,00


Tarieven per maand
€ 15,50

Abonnement betaling per maand vindt plaats vooraf op basis van automatische incasso. Betaling per jaar vindt achteraf plaats wanneer de werkzaamheden door ons zijn uitgevoerd. Indien u een graf eenmalig wilt laten reinigen, is betaling per maand ook mogelijk.
Onze betaling per maand op basis van automatische incasso geldt voor de bloemenservice, beplanting, tijdelijke grafbedekking- en reiniging service.

Basisreiniging of gecombineerd met een Plusabonnement


Bij een reinigingsabonnement (basis, gemiddeld of intensief) zijn altijd lichte snoeiwerkzaamheden inbegrepen. Hiermee wordt bedoeld dat oude bloemen worden verwijderd en indien gewenst,  bloemen en/of planten op een graf licht worden gesnoeid.
Wilt u echter een haagje laten snoeien en bemesten,  de siergrind, aarde, houtsnippers van een graftuinje laten aanvullen of verversen? Dan adviseren wij u om een Plus- of een groenonderhoudsabonnement af te sluiten.


Een Plus-abonnement kan alleen worden afgesloten in combinatie met een reinigingsabonnement.  Zowel een groenonderhoudsabonnement óf een Plus-abonnement wordt afgesloten voor een periode van 1 jaar. Deze wordt, net als onze andere abonnementen, niet stilzwijgend verlengd en verloopt van rechtswege.


Het groenonderhoudsabonnement én het Plus-abonnement zijn, voor wat betreft de werkzaamheden, volledig gelijk. Het enige verschil tussen deze abonnementen zijn de tarieven. Het tarief van een Plus-abonnement is namelijk lager dan een groenonderhoudsabonnement.  Nog een bijkomend voordeel is dat een Plus-abonnement altijd één tarief is. Het Plus-abonnement bedraagt € 25,00 ongeacht welk reinigingsabonnement u afneemt.

Een voorbeeld:
u sluit een reinigingsabonnement 'gemiddeld' af én een Plus-abonnement.  Het grafmonument wordt twee keer per jaar gereinigd en er worden twee keer groenonderhoudswerkzaamheden verricht.  Kosten voor 1 jaar: € 80,00 voor reiniging en € 25,00 voor een Plus-abonnement is € 105,00.
u sluit een reinigingsabonnement 'intensief' af én een Plus-abonnement.  Het grafmonument wordt vier keer per jaar gereinigd en er worden vier keer groenonderhoudswerkzaamheden verricht.  Kosten voor 1 jaar: € 160,00 voor reiniging en € 25,00 voor een Plus-abonnement is € 185,00.


Inclusief
In het Plus- én groenonderhoudsabonnement zijn materiaalkosten als grind, houtsnippers, aarde, mest, zand, et cetera inclusief. De prijzen zijn inclusief btw en vervoer- en afvoerkosten.  Voor meer informatie over onze tarieven, kijk op onze pagina 'tarieven' 
Groenonderhoud
- 1 x per jaar €   40,00
- 2 x per jaar €   65,00
- 3 x per jaar €   90,00
- 4 x per jaar € 115,00
Kosten zijn incl. BTW, materiaalkosten en aanrijdkosten. 
Snoei- en overig tuinafval

wordt direct afgevoerd.


Tarieven

groenonderhoud grafverzorging noordkopPlusabonnement
1 tarief :  € 25,00 per jaar*
* alleen af te sluiten in
combinatie met een grafreiniging abonnement. 

Kosten zijn incl. BTW, materiaalkosten

en aanrijdkosten. Snoei- en overig tuinafval wordt direct
afgevoerd.

grafreiniging en grafonderhoud Aartswoud, grafreiniging en grafonderhoud Akersloot, grafreiniging en grafonderhoud Alkmaar, grafreiniging en grafonderhoud Andijk, grafreiniging en grafonderhoud Anna Paulowna, grafreiniging en grafonderhoud Barsingerhorn, grafreiniging en grafonderhoud Bergen, grafreiniging en grafonderhoud Beverwijk, grafreiniging en grafonderhoud Blokker, grafreiniging en grafonderhoud Bovenkarspel, grafreiniging en grafonderhoud Breezand, grafreiniging en grafonderhoud Broek op Langedijk, grafreiniging en grafonderhoud Burgerbrug, grafreiniging en grafonderhoud Callantsoog, grafreiniging en grafonderhoud Castricum, grafreiniging en grafonderhoud Catrijp, grafreiniging en grafonderhoud De Rijp, grafreiniging en grafonderhoud De Waal, grafreiniging en grafonderhoud Den Burg, grafreiniging en grafonderhoud Den Helder, grafreiniging en grafonderhoud Den Hoorn, grafreiniging en grafonderhoud Dirkshorn, grafreiniging en grafonderhoud Driehuizen, grafreiniging en grafonderhoud Eenigenburg, grafreiniging en grafonderhoud Egmond aan den Hoef, Egmond aan Zee, grafreiniging en grafonderhoud Enkhuizen, grafreiniging en grafonderhoud Graft, grafreiniging en grafonderhoud Grootschermer, grafreiniging en grafonderhoud Hauwert, grafreiniging en grafonderhoud, grafreiniging en grafonderhoud Heemskerk, grafreiniging en grafonderhoud Heerhugowaard, grafreiniging en grafonderhoud Heiloo, grafreiniging en grafonderhoud Hippolytushoef, grafreiniging en grafonderhoud Hoogkarspel, grafreiniging en grafonderhoud Hoorn, grafreiniging en grafonderhoud Koedijk, grafreiniging en grafonderhoud Kolhorn, rouwwerk e
rouwboeketten Krabbendam, grafreiniging en grafonderhoud Lambertschaag, grafreiniging en grafonderhoud Markenbinnen, rouwwerk rouwboeketten Medemblik, grafreiniging en grafonderhoud Middenmeer, grafreiniging en grafonderhoud Midwoud, grafreiniging en grafonderhoud Nieuwe Niedorp, grafreiniging en grafonderhoud Oosterland, grafreiniging en grafonderhoud Opperdoes, grafreiniging en grafonderhoud Oterleek, grafreiniging en grafonderhoud Oudkarspel, grafreiniging en grafonderhoud Oudorp, grafreiniging en grafonderhoud Petten, Schagen, grafreiniging en grafonderhoud Schermerhorn, grafreiniging en grafonderhoud Schoorl, grafreiniging en grafonderhoud Sint Maarten, grafreiniging en grafonderhoud Sint Maartensbrug, grafreiniging en grafonderhoud Spanbroek, grafreiniging en grafonderhoud Stompetoren, grafreiniging en grafonderhoud ‘t Zand, grafreiniging en grafonderhoud Tuitjenhorn, grafreiniging en grafonderhoud Twisk, grafreiniging en grafonderhoud Uitgeest, Ursem, grafreiniging en grafonderhoud Veenhuizen, grafreiniging en grafonderhoud Velsen-Noord, grafreiniging en grafonderhoud Waarland, grafreiniging en grafonderhoud Warmenhuizen, grafreiniging en grafonderhoud Wervershoof, grafreiniging en grafonderhoud Westerland, grafreiniging en grafonderhoud West-Graftdijk, Westwoud, grafreiniging en grafonderhoud Wieringerwaard, grafreiniging en grafonderhoud grafreiniging en grafonderhoud Wijk aan Zee, grafreiniging en grafonderhoud  Winkel, grafreiniging en grafonderhoud Zuid-Scharwoude, grafreiniging en grafonderhoud Zuidschermer